Mi az autoimmun betegség?

Mi az autoimmun betegségNincs egyértelmű és egyértelmű jelentése annak, hogy mi az autoimmun állapot. Sok betegséget egyszerűen autoimmun-nak neveznek, mivel autoantitesteket fedeztek fel a betegségben. Az immunrendszer egy rendkívül bonyolult rendszer, amely számos sejtek, fehérjék és hormonális szerek, amelyek együtt dolgoznak a fő feladat – a fertőzések leküzdésére. A test egy része immunrendszer antitesteket hoz létre a testen áthaladó mikrobák ellen. Például megvalósítható az antitest fokának meghatározása a vérben, miközben az egyén fertőzésben szenved. Azaz, ha a személy egy influenza fertőzés, például, lehet mérni az antitest szint irányított szemben az influenza. Bizonyos esetekben az immunrendszer helytelen, valamint megtámad egy vagy több szervet. Pontosan hogyan történik ez, és azt is, hogy miért, tudjuk, nagyon kevés vonatkozó.

Az úgynevezett autoimmun állapotban szenvedő embereknél általában antitestek létezhetnek a vérben, amelyek a test saját fehérjéinek részei ellen irányulnak. Ezen antitestek közül több, amelyet ebben az esetben autoantitesteknek (vehicle = Self) neveznek, általában csak meghatározott körülmények között helyezkednek el. Ennek ellenére ez ritka. Sőt, még ritkább, hogy az antitestek szerepet játszanak a betegségben. Az ilyen autoantitestek megtalálása a vérben önmagában nem jelzi a betegséget. Az emberek nagy része ilyen autoantitestekkel rendelkezik, különösen fertőzés után. Ez az oka annak, hogy nem lehetséges, hogy csak egy vérvizsgálat, valamint kitalálni, hogy ez egy autoimmun betegség. Számos olyan állapot van, amely autoimmun természetű – ezek a következők:

  • Addison-kór
  • Hemolitikus anémia
  • Destruktív vérszegénység
  • Szisztémás lupus erythematosus
  • Rheumatoid ízületi gyulladás
  • Lisztérzékenység
  • Myasthenia gravis

Melyek az autoimmun állapotok jelei?

Sok olyan betegség van, amelyet autoimmun betegségként írnak le. Ezért a különböző egyedi jelek és tünetek az egyének ezekkel a betegséggel nem lehet meghatározni. Ehelyett az autoimmun természetű speciális betegségekre utal, és megvizsgálja a saját jeleit.

Pontosan hogyan történik a diagnózis?

Pontosan hogyan történik a diagnózisAz esetek túlnyomó többségében az egyén kórtörténete gyanítja az orvosnak, hogy autoimmun betegség lehet. Ezt követően az egyén értékelése néha az autoimmun állapot további gyanúját okozhatja. A vér – és szövetvizsgálatok segíthetnek a diagnózis felállításában. Miért kapsz autoimmun betegséget? Nagyon keveset tudunk arról, hogy miért fordulnak elő autoimmun betegségek. Néhány elmélet létezik ezzel kapcsolatban, de senki sem tudja meggyőzően leírni az összes feltételt.

Különösen nehéz lehet megvitatni, hogy a betegség miért folytatódik vagy áll le. Az egyik elmélet az, hogy egy fertőzés után antitestek jönnek létre egy specifikus fehérjével szemben, például egy baktériumon. A fehérje hasonló lehet az egészséges fehérjéhez a szervezetben, valamint amikor antitesteket fejlesztenek ki a baktériumokkal szemben, következésképpen reagálnak a test fehérjéjére. Ennek ellenére nem tudja megmagyarázni az összes jelét, valamint a program a feltételeket. Ezenkívül az immunrendszer más részei is hozzájárulnak, nem csak az antitestek.

Autoimmun betegség fertőző?

Autoimmun betegség fertőzőNem, egy autoimmun betegség nem átvihető. Örökletes autoimmun betegség? Leggyakrabban nem, de bizonyos betegségekben a betegség genetikai hajlama öröklődhet. Pontosan hogyan kell kezelni egy autoimmun állapotot? A kezelés Állapotonként változik. Mégis, mint általában, szükség van, hogy megfojtani a panicing szervezet immunrendszerét.

Ez úgy történik, hogy csak néhány pontot említsünk, olyan gyógyszerek segítségével, mint a mellékvesekéreg hormonális szer. Mit tehetek én magam? Általában megpróbál élni, mint mielőtt a feltétel jött. Lásd egyébként az ismertetett konkrét feltételeket. Hogyan kerülhetem el az autoimmun betegség kialakulását vagy súlyosbodását? Ezeknek a feltételeknek az okait nem értik, valamint semmi általános nem mondható el az elkerülésről. Írja le a magánbetegségről szóló cikkeket. Folyamatosan keresse fel a klinikai figyelmet, ha autoimmun állapot tüneteit tapasztalja.

Mit tehet az orvos vagy egy további szakember?

Ügyeljen a személy történetére, vizsgálja meg az ügyfelet, majd ezt követően, ha szükséges, Rendelje meg az értékeléseket. Pontosan hogyan alakul ki a betegség? Ez attól függ, hogy az adott állapot, valamint ajánlást tett a rövid cikkeket az adott betegség. Az autoimmun betegség nem biztonságos? Attól függ, hogy milyen feltételről van szó. Mennyire gyakori az autoimmun betegség? Az autoimmun állapotok szabályossága az állandótól, például a cukorbetegségtől, valamint a tartós rheumatoid arthritistől a nagyon ritka állapotokig változik. Kaphatok egy autoimmun betegség több mint egyszer? Attól függ, hogy milyen feltétel szerepel.

Általában – mi az autoimmun betegség

Még nem ismert, hogy egyes személyeket miért érinti az autoimmun betegség, azonban ismert, hogy az autoimmun betegségek többsége örökletes, mely ökológiai változók, például a dohányzás szerepet játszanak. Autoimmun betegség akkor fordul elő, amikor a test saját sejtjeit sújtja, de nem sokat tudni arról, hogy miért fordul elő. Autoimmun betegségben szenvedő egyéneknél az antitestek alkalmanként mérhetők a vérben; ezeknek ritkán van jelentősége magának a betegségnek. Az egészséges és kiegyensúlyozott egyének antitestekkel is rendelkezhetnek, így az antitestek mérése közel sem elegendő annak megállapításához, hogy van-e autoimmun betegség. Számos autoimmun betegség létezik: 1. típusú diabetes mellitus, Hashimoto, Graves állapota, Lichen Sclerosus, valamint a rheumatoid arthritis néhány közülük. A különböző autoimmun betegségek rendszeressége nagyban különbözik, és a tünetek az adott betegségtől függően változnak.

Az autoimmun állapotok sok amerikait befolyásolnak

Amikor az immunrendszer megtámadja az egészséges sejteket, valamint a test sejtjeit, feltételezett autoimmun betegség fordulhat elő. 200.000 dánok ténylegesen volt egészségügyi létesítmény vegye fel a kapcsolatot, mert egy autoimmun betegség, egy kutatás szerint a Facility for Pc Registry Study. Azonban sokkal több Dán foglalkozik egy vagy több autoimmun betegséggel. Lars Fugger, a klinikai immunológia tanára és főorvosa becslése szerint a betegek tényleges száma valahol 300 000 és 400 000 Dán között van. A pikkelysömör a bőr gyulladásos állapota, amelyben az ügyfél méretezést hoz létre a testen. Gyakorlatilag 3 százaléka az összes dánok szerezni psoriasis egy bizonyos ponton.

Az állapotot általában megszerzik. A pikkelysömör a test bármely pontján előfordulhat. Néhányan csak egy apró pelyhes foltot kapnak a karon, míg mások szörnyű epizódokat kapnak, amelyek a test nagy részét lefedik, és sokkal hosszabb egészségügyi központot igényelnek. Psoriasis általában hatások ízületek, térd, körmök, arc, fejbőr, feneket, valamint a tenyerét. Hashimoto állapotában a fehérvérsejtek bejutnak a pajzsmirigybe, gyulladásos állapotot váltva ki. A szervezet egyidejűleg olyan antitesteket fejleszt ki, amelyek teljesen vagy részben elpusztítják a pajzsmirigyet. A beteg általában csökkent anyagcsere-sebességet alakít ki. Jelek és tünetek: fáradtság, súlygyarapodás, rossz sóvárgás, teljesen száraz, valamint finom bőr vagy hajhullás. krónikus gyulladásos bélbetegség a 2 autoimmun emésztőrendszeri betegség kumulatív kifejezése Crohn-betegség, valamint fekélyes vastagbélgyulladás, mindkettő a bélrendszer gyulladásos problémája. A betegségeket az az igazság mutatja, hogy a hatalmas bélrendszer nyálkahártyája vérzéses fekélyeket kap. Ez a duzzanat a bélnyálkahártya is kiválthatja extrém fájdalom, vágy, hogy üríteni, hasmenés néha egy nap, és a vér a székletben mellett nyálka és genny.