Mi az Immunológia Eredete?

Mi az Immunológia EredeteAhogy a neve is mutatja, az immunológia egy tudományos kutatás, amely az immunrendszer minden aspektusának Kutatásáért felelős, elengedhetetlen az emberi élet fenntartásához, a test védelméhez az azt megtámadó betegségekkel szemben, a változásokon áteső sejtek elleni küzdelemben, mint immun vigilante. A szervezet immunrendszerét emellett a szervezet immunrendszerének is nevezik, amely sejtekből, sejtekből, testszervekből, valamint a nemzetközi képviselőkkel foglalkozó molekulákból áll. Európai immunológiai Kongresszus. Így az immunológia az az orvosi hely, amely a test immunrendszerének fizikai működésére összpontosít egészséges állapotban vagy sem, immunrendellenességei autoimmun betegséggel, immunhiányos állapotokkal, transzplantációs kilökődéssel és másokkal. A szervezet immunrendszerét az élőlényekben létező sejtek, szervek, sejtek és részecskék halmazaként lehet besorolni a fertőzések, mikroorganizmusok, vérszívók és más idegen anyagok eltávolítására. Ennek a rendszernek kétféle védelme van: mobil ellenállás és humorális immunitás.

A mobil ellenállás A gyilkos T-limfociták által közvetlenül megvalósított védekezésre utal. A humorális immunitás viszont olyan védekezéseket ír le, amelyek a vérplazmában jelen lévő érett B-limfociták által létrehozott antitesteket foglalják magukban. Az immunológia a biológia területe, amely kutatja az élőlények immunrendszerét, valamint annak képességét, hogy válaszoljon a vírus aktivitására. Immunológia alapul, hogy pontosan hogyan a szervezet megvédi magát szemben átvihető betegség által kiváltott baktériumok, mint a baktériumok, fertőzések, protozoonok és gombák, és emellett parazitikus mikroorganizmusok, mint a férgek. Európai immunológiai Kongresszus. A klasszikus immunológia a közegészségügy és az orvostudomány területeinek egyesülése, valamint a testrendszerek, a mikroorganizmusok és a rezisztencia közötti partnerség kutatása. A professzionális immunológia az immunrendszer rendellenességei által előidézett betegségek kutatása. Ez magában foglalja az immunrendszer és más testrendszerek betegségét, amelyben az immunreakciók híres szerepet játszanak. Komponenséhez az immunterápia az immunrendszer elemeit használja olyan betegségek kezelésére, mint a rákos sejtek, immunhiányok vagy különféle más autoimmun állapotok.

Történelem: a latin eredetű immunitás szó „mentességet” vagy „kiegészítést” jelent, és azokra a mechanizmusokra utal, amelyeket a test a környezetben létező és a test számára nemzetközi képviselőkkel szembeni védelemként használ. A mentesség kezdeti történelmi beszámolóit az athéni krónikás készítette Thuküdidész KR. e. 430-ban az” Athéné pestise” során Thuküdidész megfigyelte, hogy azok, akik valóban megszerezték a gyötrelmet, valamint felépültek, vigyázhatnak a rosszullétre anélkül, hogy másodszor is megkapnák a betegséget. Európai immunológiai Kongresszus. Az immunológia fejlődését Edward Jenner angol orvosnak tulajdonítják az első immunizálási folyamat tisztázására a tizennyolcadik század végén.Jenner igazolta, hogy a cowpox, más néven vaccinia, viszonylag könnyű betegség, védelmet nyújtott az emberi himlővel szemben, általában halálos kimenetelű. 1796-ban bebizonyította elméletét egy 8 éves gyermek tehénhimlővel történő beoltásával. Amikor a gyereket szándékosan beoltották emberi himlővel, a betegség nem alakult ki. Kínában, Szudánban és más országokban a Jenner által létrehozott eljárásokhoz hasonló eljárásokat már híresen használták a biztonságra a himlővel szemben. Ezt az eljárást variolációnak, később inokulációnak nevezték. Hasonlóképpen az ilyen típusú kezelés alapján az 1940-es években legitimációt állítottak elő; egy olyan stratégia, amelyben a vérszívó által előidézett magányos elváltozás elegendő volt az egyén védelmére a leishmaniasis jövőbeli újrafertőzésével szemben.

Azáltal, hogy új társadalommal oltotta be őket, Pasteur megfigyelte, hogy egészségesek maradnak. Ezzel nemcsak a baktériumok virulenciájának csökkenését mutatta be, hanem azt is bebizonyította, hogy az attenuált kórokozó használata védelmet eredményezhet egy betegséggel szemben. Pasteur ezt az oltási folyamatot Jenner munkájának tiszteletére nevezte el. Európai immunológiai Kongresszus. A mai napig, a kifejezés védőoltás használják, hogy meghatározza a lövés aláásott minták kórokozók jobb az egészséges és kiegyensúlyozott emberek annak érdekében, hogy a védelem versus konkrét betegség. Ezt követte a kutatási tanulmány jobb az új módszerek, amelyek minden bizonnyal vezet elleni védekezés állapotban. Az 1890-es évek elején Emil von Behring valamint Kitasato Shibasaburo megállapította, hogy a diftéria vagy a tetanusz ellen immunis állatok terméke tartalmaz egy részlet antitoxikus aktivitást, amely átmeneti védelmet nyújthat a toxinok emberekre gyakorolt hatásaival szemben. Jelenleg ez a technika is használják a termelés ellenanyagok versus mérgek kígyók, skorpiók, valamint a pókok. Az előállított antitestek specifikusan kötődnek a toxinokhoz, valamint ellensúlyozzák tevékenységüket.

Az Immunológia Funkciója

Mivel a tudomány, amely megvizsgálja a szervezet visszajelzéseit a beállításhoz, és megtartja a test általános egyensúlyát a növekedés kezdetétől egészen a felnőtt évekig, az immunológia továbbra is gondozza a szervezet immunrendszerének olyan elemeit, amelyek hatással lehetnek az emberek egészségére és jólétére. A legelső népszerű immunológus, más egészségügyi szakemberek jelentései szerint, Edward Jenner angol orvos volt, aki felelős volt azért, hogy látta, hogy azok a személyek, akik himlővel szennyezett állatállományba léptek, aláásták a betegséget. Európai immunológiai Kongresszus. Jelentések vannak arról, hogy a himlőt kapott személyek 60% – ában 20% elhunyt. Az immunológus az állatállományból származó himlővel szennyezett hölgyben felhalmozódott váladékokat halmozott fel, majd ezt követően egy másik személybe oltotta be. Ez volt az első hivatalos jelentés az oltási folyamatról, amely 1796-ban történt. A haladás számos különböző egyéb védőoltások időtartama alatt, betegség, mint a himlő, tetanusz, diftéria, gyermekbénulás, valamint a kanyaró gyakorlatilag megszűnt. Jelenleg az oltás fejlesztése továbbra is létfontosságú terület az egészség szempontjából, mivel továbbra is vadonatúj betegségek merülnek fel, például a vadonatúj koronavírus okozta COVID-19.

Az Immunológia FunkciójaMindazonáltal Európában néhány olyan körülmény, amelyet az injekció hatása kezelt, a lakosság kötelezettségeinek hiánya és az oltásellenes mozgások miatt ismét elterjedt, mint például a kanyaró és a sárgaláz. Az injekciókkal együtt az immunológia létfontosságú részleteket hozott létre a betegségről, amelyeket sokkal jobban lehet kezelni a megszerzett megértéssel. Európai immunológiai Kongresszus.

Az autoimmun állapotok, amelyekben az immunrendszer nem tudja megkülönböztetni azokat a célokat, amelyeket meg kell vagy nem kell megütni, mint például a rheumatoid arthritis, valamint a lupus erythematosus, különféle kezelésekkel kezelhetők, sok olyan kutatásnak köszönhetően, amely ténylegesen elmélyítette e betegség ismereteit. Viszont a kulcsfontosságú immunhiányok, amikor az immunrendszernek veleszületett reakcióproblémái vannak, születéskor azonosíthatók, a világ számos immunológiai kutatólaboratóriumában végzett kutatásokkal kifejlesztett teszteknek köszönhetően. A megszerzett immunhiányok, az egyén egész életében megszerzett állapotok, akár életkor, vírusfertőzés, akár iatrogenezis miatt, naponta profitálnak immunológiai kutatásokból. A különböző betegségek eszközeinek felismerése elengedhetetlen ezen emberek kezelésének és kezelésének javításához.

A transzplantációval kapcsolatos immunológiai kutatások valóban megértették a genetikai különbséget az azonos típusú emberek között, amelyek az átültetett szerv elutasítását eredményezik egy további egyén számára. A transzplantáció megtagadása akkor történik, amikor a recipiens immunrendszere idegen testként ismeri el a közreműködő szövetet. Európai immunológiai Kongresszus. Mindazonáltal, a transzplantáció kilökődésének rendszeréről szerzett ismeretekkel lehetséges a genetikai tollak vizsgálata a donorok és a befogadók között, lehetővé téve az eljárások sikerét, valamint olyan gyógyszerek kifejlesztését, amelyek lehetővé teszik a a szervet nem lehet visszautasítani. Sok immunológiai kutatások ténylegesen eredményezett a haladás hatékony immunterápiák rákos sejtek ellen. Ez a vadonatúj terápia valóban kiderült, hogy az immunrendszer a rákos sejtek az ügyfelek felismerik a rákos sejtek, azonban még mindig vannak ellenállás és ellenőrző eszközök, amelyek megvédik a betegek ellen reagáló ellen kinövések, korlátozza az immunrendszer visszajelzést a rákos emberek. Az új immunterápiák képesek kiküszöbölni ezt a féket, lehetővé téve az ember reakcióinak a tumor növekedésének kezelését.

Általános Szempontok A Szervezet Immunrendszerével Kapcsolatban

Általános Szempontok A Szervezet Immunrendszerével KapcsolatbanA szervezet immunrendszerét úgy fejlesztették ki, hogy megvédje a testet a nemzetközi vagy káros behatolókkal szemben. Ezek a betolakodók a következők: baktériumok (általában baktériumok, például mikroorganizmusok, fertőzések és gombák). Vérszívók (például férgek). Rákos sejtek. Haj átültetett szervek, valamint a szövetek. Annak érdekében, hogy megvédje a testet a betolakodóktól, a test immunrendszerének képesnek kell lennie az összehasonlításra.

Európai immunológiai Kongresszus. Mi származik a szervezetből (maga a test). Ami nem tartozik (nem test vagy idegen). Az antigének bármilyen típusú vegyület, amelyet a szervezet immunrendszere elismerhet, és ezáltal elősegítheti az immunrendszer működését. Ha az antigéneket figyelembe veszik káros (például, ha betegséget válthatnak ki), stimulálhatják az immunrendszer működését a szervezetben. Az antigének jelen lehetnek mikroorganizmusokon, fertőzéseken, különféle egyéb baktériumokon, vérszívókon vagy rákos sejteken. Az antigének továbbra is autonóm módon létezhetnek, például pollen vagy élelmiszermolekulák. A rendszeres immunreakció a következőket tartalmazza: potenciálisan veszélyes idegen antigén azonosítása; az antigén elleni védekezés bekapcsolása és aktiválása; az antigén megütése; a sztrájk ellenőrzése és befejezése; ha a szervezet immunrendszere nem működik jól, és megzavarja magát a testet valami idegennel, megtámadhatja a test saját szöveteit, autoimmun betegséget okozva, mint például reumatoid ízületi gyulladás, Hashimoto pajzsmirigygyulladása vagy szisztémás lupus erythematosus (lupus). Európai immunológiai Kongresszus. A test immunrendszerének betegségei akkor fordulnak elő, amikor a test immunválaszt generál önmagával szemben (autoimmun állapot ). A szervezet nem képes elegendő immunválaszt generálni a behatoló mikroorganizmusokkal szemben (immunhiányos betegség ). A szervezet túl sok immunválaszt generál az általában biztonságos antigénekhez, és károsítja a normális sejteket (allergiás reakció).