Pontosan hogyan működik az immunrendszer

Pontosan hogyan működik az immunrendszerAz immunrendszer kulcsfontosságú: megvédi a szervezetet a káros anyagoktól, a kórokozóktól és a patogén sejtek kiigazításától. Ez magában foglalja a különböző szervek, sejtek és fehérjék. Mindaddig, amíg a test saját védelme zökkenőmentesen működik, nem érzi magát igazán. Ha azonban a szervezet immunrendszere leáll, mert veszélybe kerül, vagy semmit sem tehet a különösen agresszív vírussal szemben, megbetegszik. Azok a mikroorganizmusok is, amelyek még mindig nem azonosítottak a szervezetben, általában könnyű játékkal rendelkeznek. Ennek ellenére specifikus kórokozókkal csak az első hívás okoz állapotot-például olyan ifjúsági állapotokkal, mint a bárányhimlő.

 • A szervezet immunrendszerének munkája
 • A szervezet immunrendszere nélkül a test minden bizonnyal ugyanolyan védtelen lenne a környezet káros hatásaival szemben, mintha a belsejében lévő veszélyes kiigazítások kegyelme lenne. A test védelmének fő feladatai a következők:
 • A mikroorganizmusok, például mikroorganizmusok, fertőzések, paraziták vagy gombák ártalmatlanná tétele, valamint azok eltávolítása a testből
 • A környezetből származó szennyező anyagok felfedezése és ellensúlyozása
 • a kóros kiigazítások, például a rákos sejtek elleni küzdelem

Hogyan hajtják végre a védelmet?

Hogyan hajtják végre a védelmet?Az immunrendszert számos nemzetközi vegyület, valamint Anyag, az úgynevezett antigének válthatják ki. Ők is áll a fehérjék külsőleg baktériumok, gombák és fertőzések. Amikor ezek az antigének a védősejtek egyedi receptoraihoz dokkolnak, a mobil eljárások egész gyűjteményét hajtják végre. A mikroorganizmussal való első érintkezés után általában a megfelelő információkat tárolják. Megújult kapcsolatokkal azonnal megkapják őket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a test gyorsabban képes megvédeni magát. A test sejtjei is rendelkeznek ilyen felületi egészséges fehérjékkel. A szervezet immunrendszere azonban általában nem tesz valamit ellenük. Ha tévesen osztályozza saját testének sejtjeit nemzetközinek, akkor autoimmun válasznak nevezik. A test saját, egészséges sejtjeivel szembeni védelem történik.

Természetes, valamint ütött védelmet

Természetes, valamint ütött védelmetKülönbséget kell tenni a veleszületett (nem specifikus), valamint a szerzett (specifikus) test immunrendszere között. Mindkét védelmi rendszer nagyon szorosan kapcsolódik egymáshoz, valamint kiegészítik egymást minden kórokozóra vagy szennyeződésre adott reakcióban. A természetes szervezet immunrendszere általában taszítja mikroorganizmusok, valamint az, hogy ezért is le, mint egy nem-specifikus védelmi rendszer. Elsősorban immunsejtekkel működik, mint például a „tisztító sejtek” vagy a „gyilkos sejtek”. Fő feladata a káros anyagok és a veszélyes baktériumok elleni küzdelem, amelyek például a bőrön vagy az emésztőrendszeren keresztül jutnak be a szervezetbe. A kapott (specifikus) immunvédelem feltételezett antitesteket képez, valamint azokat különösen a rendkívül specifikus kórokozókkal szemben használja, amelyekkel a test korábban hívott. Következésképpen az egyik emellett megemlít egy „felfedezett” vagy részletezi az immunválaszt. Mivel az adott védelem alkalmazkodik, valamint rájön, mint valamint több mint ismét, a szervezet emellett harc baktériumok vagy vírusok, amelyek átalakítják az idő.

immun

A baktériumok gyakran támadják meg az embereket. Ezzel szemben a testet leginkább az immunrendszer védi. Ez a testvédelem azonban nem mindig működik hibátlanul. Éjjel-nappal az átvihető szerek megpróbálják áthatolni a testet – gyakran hiába. Mivel általában az emberi test saját védelmi funkciója olyan hatékonyan működik, hogy a fertőzések észrevétlenül haladnak. Egyes kórokozók esetében azonban a test védelme hosszabb ideig tart, amíg a betolakodókat eltávolítják. A folyamat akkor nem történik meg teljesen panaszok nélkül. Mi emberek szenvednek ilyen esetekben, például, köhögés, csöpögő orr, rekedtség vagy talán magas hőmérséklet. Bármennyire is idegesítőek ezek a jelek, ezek a védelmi reakció részét képezik, és ismét megszabadítják a kórokozók testét.

Autoimmun

Részletek az autoimmun betegségekről, mint például számos szklerózis vagy Hashimoto pajzsmirigygyulladása. Olvassa el az alább felsoroltakat, hogy pontosan hogyan működik a testvédelem-és miért történnek időnként hibák. A szervezet immunrendszerének kerete. A szervezet immunrendszere áll a teljes szervek és részei szervek, de hasonlóképpen saját sejtek. Ezenkívül sok hordozó anyag játszik szerepet. A legfontosabb összetevők például a bőr, valamint a nyálkahártyák, például az orr, a torok és a belek: ezek gyakran hozzáférési tényezők a kórokozók számára, de itt az első védelmi reakciók jelenleg zajlanak. A nyirokcsomók és a nyirokutak: ezek a gyűjtőpont és a szállítási útvonalak a védelmi sejtek és antitestek, amelyek antitesteket képeznek (B-sejtek).

 • A lép: védelmi sejteket tárol.
 • A csontvelő: ez képezi a sok előfutárai és néhány teljesen kifejlett védő sejtek.
 • A csecsemőmirigy: itt néhány védelmi sejt (T-sejt) teljesen megnő.
 • A mandulák: ők is rendelkeznek védő sejtekkel, amelyek antitesteket képezhetnek.
 • A védelmi rendszer egyik legfontosabb sejtje a különböző fehérvérsejtek. Ezek többek között a következőkből állnak:
 • Granulociták (1 felett tudatában vannak).
 • Monociták és makrofágok (2 ).
 • B és T limfociták (3 + 4).

 

Az immunrendszer működése

Baktériumok, mikobaktériumok, vírusok, gombák, paraziták-ezek a nem kívánt vendégek nevei, amelyek nap mint nap talpon tartják immunrendszerünket. Gyakran jelentenek veszélyt a wellness, valamint meg kell küzdeni. Az emberi testnek erre a célra előkészített létesítményvédelmi rendszerek egész gyűjteménye van, amelyek három szélesre vannak felosztva. A harcos páncélja a test külső részének anatómiai határai: legyen az a bőr, nyálkahártya, orrszőr vagy a hörgő nyálkahártyáján lévő csilló-a védekezés kezdeti körülményeként a legkeményebb támadásokat távol tartják kívülről. A gyomorsav szintén ebbe a rendszerbe tartozik. Csökkenti azoknak a baktériumoknak a hatásait, amelyek táplálék útján jutnak be a testbe. „Ha a bőr vagy a nyálkahártyák megsérülnek vagy irritálódnak, ez nyilvánvalóan kedvezőtlen” – írja le Volker Wahn tanár, a Charit GmbH Gyermekklinikájának fertőzés immunológiai területének korábbi vezetője a berlini Virchow klinikai iskolában. Mivel a kórokozók ilyen gyengített anatómiai akadályokkal kissé könnyen áthaladhatnak. Más részein a test immunrendszere vigyázni a baktériumok, amelyek ténylegesen ütött megszabadulni az anatómiai akadályok a szervezetben– egyrészt, a feltételezett természetes védelem, általában szintén nevezik természetes védelem. „A természetes védelem a takarító sejtekből áll, amelyek magukban foglalják a makrofágokat, a monocitákat és a neutrofil granulocitákat. Mégis egészséges fehérjék a vérben oldott saját védelmi funkció is állt,” tárgyalja Volker Wahn. A védelmi sejteket kémiai hírvivők hozzák be, és szintén a seb vagy a fertőzés hangsúlyozása helyén vannak. Nem ok nélkül, hogy a test saját védelmének ezt a formáját „nem specifikus védelemnek”is nevezik. Az elemzés, amely előtt a támadó kifejezetten nem történik meg. A nemzetközi behatolókat egyszerűen a dögevő sejtek korlátozzák, és fokozatosan romlanak. Annak érdekében, hogy gyorsabban reagálhassunk az ismétlődő kockázatokra, ott van a megszerzett vagy konkrét védelem. Az egyik legfontosabb összetevő a fehérvérsejtek, a B-limfociták. A csontvelőben fejlődnek. Később felhalmozódnak a nyirokcsomókban, valamint a lépben. A B-limfociták pontosan a megfelelő antitesteket fejlesztik ki egy bizonyos típusú mikroorganizmussal – az úgynevezett antitestekkel (5) szemben. Ezek az antitestek kötődnek az adott vírushoz, és azt is megjelölik vele, hogy a tisztító sejtek gyorsabban biztonságossá tegyék. Az egyedülálló dolog: a B-sejtek emlékeznek a vírus természetére. Abban az esetben, egy vadonatúj fertőzés, a szervezet képes előállítani megfelelő antitestek nagyon gyorsan, és megvédeni magát. Ennek ellenére ez a védelmi forma nem azonnal elérhető. Először meg kell tanulnia lenni. „Általában néhány napba telik, amíg a Speciális védelem teljes mértékben működőképes. Ennek ellenére az ezt követő biztonság évekig megmarad az immunológiai memória miatt” – állítja Wahn.