Az egészségfejlesztés és az elkerülés az alapellátási Szolgáltatások részeként Magyarországon

Az egészségfejlesztés és az elkerülés az alapellátási Szolgáltatások részeként MagyarországonA Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében 2012 júliusában jelent meg a közegészségügyre összpontosító” egészségfejlesztés mintaprogramja”, amely 2017 februárjáig tart. Teljes célja az elővigyázatossági egészségügyi szolgáltatások bővítése a „háziorvosok (háziorvosok)” klasztereinek létesítményével, amelyek hosszú távon segítenek a hozzáférési egyenlőtlenségek megszüntetésében, valamint a lakosság egészségi állapotának felújításában.

Az orvosi ellátás fejlesztési mintaprogramját Északkelet-Magyarország négy hátrányos helyzetű kistérségében alkalmazzák: Berettyben, a Borsodnban, a Hevesben és J. A.-ban is. A munka célja, hogy gondoskodjon az egészségügyi ellátás 30.000 felnőttek, valamint 10.000 gyerek, és kiemelt figyelmet fordít a problémák megoldására rendszeres rászoruló lakosság, különösen a Roma negyedek. A Program struktúráján belül a GP összesen 24 területe 16 tárgyalással négy GP gyűjteményt alkot annak érdekében, hogy az emberi erőforrásokat hatékonyabban használják fel és optimalizálják a szolgáltatásokat. A háziorvosi klaszterek az alapvető és a gyermekgyógyászati módszer közötti együttműködésre épülnek, amelyet más egészségügyi szakemberek-dietetikusok, fizioterapeuták, egészség-és wellness pszichológusok, Közegészségügyi és wellness szakemberek és háziorvosi klaszter ápolók munkája párosít. A Program magában foglalja a munka terület és intézmény egészségügyi látogatók klaszterek és épít jobban kapcsolódnak intézmény egészségügyi szakemberek a területen.

Hívja az embereket a zártabb tárgyalások során

A zártabb tárgyalások során az egyénekkel való kapcsolatot, akiknek részvétele nehezebb, az asszisztens orvosi választottbírák biztosítják. Ezek azok a helyi közösségek képviselői, amelyek az Országos Oktatási nyilvántartás szintjén csatlakoztak az oktatáshoz, valamint akiket a kistérségek lakosai közül választottak ki háziorvosokkal és kisebbségi önkormányzatokkal együttműködve. A feladat közösség-orientált, valamint magában foglalja a lakosokat is-különösen a Roma lakosságot. Ehhez a funkcióhoz a városok, a kisebbségi önkormányzatok, a Wellness, valamint a szociális szolgáltatások és az orvosi karok szoros részvétele megmarad. A mai napig 24 000 8000 felnőtt és 2017 1000 gyerek egészségi állapotának átfogó értékelését végezték el, amelyet veszélyelemzés, valamint célzott ellátás követett. Az alkalmazott Egészség-és wellness-elemzési megközelítést országszerte 90 000-ben kell bevezetni minden háziorvos számára.

Az életmód-módosításokat és az elővigyázatossági beavatkozásokat külön-külön vagy csoportokban alkalmazzák havonta átlagosan 103 beteg számára. Számos egészségfejlesztési tevékenység révén a térségben több mint 100 ember már megszokta a modellprogramot, valamint annak céljait. Ezeket a feladatokat különféle módszerekkel tartják fenn XNUMX partnereink, akik ténylegesen engedélyezték a” wellness Unió!”. Egy nagy adatbázis könnyen elérhető az értékeléshez, és a szisztematikus monitoring és értékelés rendszere továbbra is olyan területen marad, amely felhasználható az egészségügyi tervekhez és a pénzügyi tervezéshez. Amellett, hogy a nyers számok, egy jobb kezelési struktúra az egészségügyi felmerült az együttműködés a háziorvosok, valamint az egészségügyi és wellness szakemberek, ahol a megelőzés és az egészség és wellness promóció ténylegesen ütött egy magasabb szintű jelentősége, mint valaha. Wellness megértése valóban drámaian megnőtt a lakosság körében benne, ami lehet, hogy hosszú távú hatással van a jövőbeni követelmény az egészségügyi szolgáltatások a területen. Ezen ígéretes eredmények alapján készen áll arra, hogy a háziorvosi gyűjtemény további kísérleti jelleggel, valamint egy élvonalbeli teljesítményalapú finanszírozási rendszerrel párosuljon.

Biztonság Magyarországon

Egészség. Nincsenek részletek wellness fenyegetések Magyarországon. Az orvosi ellátás hasonló szintű, mint a Cseh Köztársaságban. Az egészség-és wellness rendszer emellett a globális egészségbiztosításon alapul, a szolidaritás elvével. Biztosítási kártyával az alapvető egészségügyi ellátást (kivéve a fogorvosi ellátást) költség nélkül kínálják, azonban jobb utazási biztosítást létrehozni. A szúnyogok kellemetlen részei lehetnek a Balatoni tartózkodásnak (a levegőben történő fröccsenés a szezon kezdete előtt megtörténik, de nem 100%-ban megbízhatóak), és emellett kétféle viperát is meg lehet tapasztalni a természetben: az általunk ismert szokásos viperát (ez általában az ország északkeleti részén fekvő Zemplénben, Somogyban és Tolnában fordul elő), valamint a Duna és a Tisza közötti sztyeppei területeket benépesítő kisebb Rako KB viperát. A kullancsok magas előfordulása kifejezetten a Bakonyban, az ország északkeleti részén található dombokon, de emellett az erőforrásokban, különösen Buda erdős részeiben is előfordul.Biztonság Magyarországon

Bűncselekmény

A bűncselekmények aránya nem tér el a fő európai átlagtól. Be kell tartani a közös biztonsági koncepciókat-ne hagyja figyelmen kívül a holmiját, ne menjen társadalmilag kimaradt régiókba, turisták által látogatott helyekre, hogy óvatos legyen a zsebtolvajokkal szemben. A Cseh Köztársaság nemzetközi eseményekért felelős minisztériuma szerint az utóbbi időben felerősödtek azok a rablások, amelyek során a betörők egy csoportja az autópályán megállítja az autókat, vagy a maradék kilépéskor keresi az áldozatot. Megpróbálják elcsábítani az autóst az autóból (például levegőt fújnak ki a gumiabroncsból), valamint amikor a vezető kialszik, a csapat további résztvevője ellopja az ülésekre szabadon fektetett dolgokat. A menekültkérdés valóban okozott némi gondot az elmúlt hónapokban, különösen Szerbia és Horvátország határainál.

Net és power

A kulcsok feszültsége 230 V, A kimenetek ugyanolyan típusúak, mint a Cseh Köztársaságban, így nincs szükség adapterre. Ingyenes wi-fi-t kínálnak számos üdülőhelyen, valamint néhány középületben (vasúti terminál, repülési terminál). Létfontosságú, hogy megérintse. Telefonszám:

Zsaruk– 107 vagy 112

Vészhelyzeti megoldások-104

Tűzoltók-105

A Cseh Köztársaság Nagykövetsége:

R 61-es számú főút, Budapest VI. (az M1-es metróvonal közelében, Kodolányi K. számú főút).

telefon.: +361/ 4625011.

Iroda Óra: H-P 07: 45– 16:15.

Az egészségügyi ellátás fajtái és formái

Az egészségügyi ellátást típusokra osztják az időbeli sürgősség vagy a kikötés funkciója szerint. Az egészségügyi ellátásnak is több fajtája van. Általában a szociális ellátáshoz kapcsolódik. Az egészségügyi ellátás típusai az idő súlyossága szerint. A pillanatnyi szükségesség szerint, a következő típusú egészségügyi ellátást azonosítják: Sürgősségi ellátás. A sürgősségi ellátás elkerüli vagy korlátozza az olyan váratlan problémák bekövetkezését, amelyek megfélemlítik az életet, vagy idő előtti véghez vezethetnek, vagy jelentős kockázatot jelenthetnek az egészségre és a wellness-re, vagy hirtelen vagy intenzív kényelmetlenséget vagy váratlan módosításokat válthatnak ki az egyén cselekedeteiben, amelyek fenyegetik magát vagy saját magát vagy környezetét; alapvetően, ha a sürgősségi helyzet kezelését nem biztosították a betegnek, halál vagy visszafordíthatatlan károk fenyegetéséhez vezetne a szervezetben; a sürgősségi helyzet kezelését például a sürgősségi helyzet klinikai megoldása kínálja, vagy az egészségügyi szakemberek, valamint más wellness szakemberek a fekvőbeteg-egészségügyi intézmények sürgősségi osztályain, nagyon speciális traumatológiai létesítményekben gondozás, Aneszteziológiai-újraélesztési osztályok, intenzív osztályok stb.Az egészségügyi ellátás fajtái és formái

Intenzív ellátás

Az intenzív kezelés feladata, hogy elkerülje a wellness állapotának jelentős romlását, vagy csökkentse az egészség és a wellness állapotának jelentős kopásának veszélyét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az egyéni terápiás képzés létrehozásához vagy kiigazításához szükséges realitások gyors módon jönnek létre, vagy úgy, hogy az egyén nem, a légzőrendszer és a szívroham), például az egyének, akik ténylegesen elszenvedett súlyos sérülés kapcsolódó vérzés, miokardiális infarktus, stroke vagy az ügyfelek egy éles kopás tartós betegség, és mások; intenzív ellátás számos területen kínálnak fekvőbeteg egészségügyi szolgáltatók, mint a kórházak a súlyos osztályok és nagyon speciális ellátást. Szükséges kezelés. A klinikai szempontból alapvető kezelést a külföldi Biztosított beteg egészségi állapota igényli; az Európai Unió tagállamából, az Európai Gazdasági helyszínről vagy a svájci Államszövetségből származó külföldi biztosított személyek esetében az egészségügyi ellátást olyan mértékben kell biztosítani, hogy a külföldi garantált személynek nem kell korábban utaznia a biztosítás szerinti országba, mint eredetileg jelentette; ez a rendelkezés a külföldi Biztosított személyekre vonatkozik.