Megjegyzés: van egy új rendelet a villamos energia. Az elektromos autók és teherautók vezetésének már nincs értelme

Az arány növekedése egy kWh-ra ugyanaz, mintha a benzin literenként 19 Korona lenne, a másik pedig 40 Korona literenként. Valószínűleg Ön is kapott egy pár nappal ezelőtt az energia cég recept elektromos energia áttörések 2023-ban. A jelenlegi teljes mértéke CZK 5,8 kWh-tól 1. Január több mint kétszeresére, azaz 12 CZK / kWh-ra emelkedik (bár az állam 5 CZK / kWh-ra korlátozta az arányt, a többi azonban adókötelezettség, valamint számos költség). Ha most lenne elektromos autóm, minden bizonnyal elkezdenék gondolkodni az utazásaimon. Az eljárás ilyen áron lényegében haszontalan.Megjegyzés: van egy új rendelet a villamos energia. Az elektromos autók és teherautók vezetésének már nincs értelme

Mennyit fizetek? Nem értem

Hébe-hóba, egy súlyosbító eladó hívott fel telefonon, és érdeklődött az áramköltségeimről is, azt állítva, hogy jobb árakat fog nyújtani nekem. Mindig levettem, mert nem értettem, hogy mennyit fizetek. Amint azt sok barát megerősítette nekem, akik ugyanazok voltak, egyszerűen minden hónapban jött Sipo ezerért, amelyet automatikusan levontak a számláról, amely számukra véget ért. Nem mintha most aggódnék, még az új törvényjavaslat sem lesz ilyen horror, csak kétszer olyan magas lesz, ami abszolút semmi felszámolás az egyén számára egy lakásban vagy társasházban. Azonban megpróbáltam magam a lábbeli egy személy, aki egy elektromos autó egy ideig. Képzelje el, hogy 5,8 CZK-t fizet kWh-nként, és elektromos autót is üzemeltet, amellyel átlagosan 20 kWh / 100 km-t vezet. Ez azt jelenti, hogy egy kilométert csak a „gáz” 1,16 CZK-val kell vezetni. Jó. És jelenleg jön egy új recept 12 CZK / kWh. Így az új tonna kilométerenként 2,4 CZK. Naponta és legalább 6 hónapig. Ha valami hasonló történt a töltőállomáson, a járművezetők valószínűleg nem hisznek a szemüknek. December utolsó napján a benzin biztosan 19,34 CZK-t állítana vissza, újév napján pedig jelenleg 40 CZK literenként, valamint egy hat literes fogyasztású jármű lenne. A gáz 26 év alatt átalakult. Úgy gondolom, hogy számos járművezető az év befejezése előtt több hónapig elfoglalta volna a benzinkutat, megpróbálva a lehető legtöbb üzemanyagot elvinni és gyakorlatilag bárhol tárolni, miután átalakította a költségeket, kétszer gondolkodva minden egyes utazásnál, és foglalkozva annak fontosságával. Ez azonban valószínűleg óriási kifogásokat, valamint nemcsak pénzügyi, hanem politikai katasztrófát is jelezne. Olyan kevés elektromos autó van!

Az elektromos autók és a teherautó hasonlít egy életrajzra. Nagyszerű érzés a készpénzért

Elektromos jármű fanatikusok minden bizonnyal továbbra is jelenteni, hogy ez még mindig olcsóbb futtatni egy elektromos autó, mint egy autó egy belső égésű motor. Azonban ez nem teljesen valós, és azt is tudom, hogy a saját tapasztalatom. A plug-in járművek esetében jelentős változások vannak a megadott energiafogyasztás, valamint az általuk elért értékek között a számukra rosszabb problémák esetén, például alacsonyabb hőmérséklet vagy autópályán történő vezetés esetén. Két héttel ezelőtt egy elektromos autót és teherautót vezettem Prágából Krakkóba és vissza. Az autók és a teherautó az elektromos aljzatba kért 28 kWh per 100 kilométer az autópályán. 12 CZK / kWh áron olyan lenne, mintha a mai üzemanyagköltségeken vezetnék egy dízelautóval, amelynek szívása 7,3 liter / 100 kilométer, vagy egy gázautóval, amely 8,0 liter / 100 kilométer fogyaszt.

Biztos vagyok benne, hogy egyetért velem abban, hogy számos égő autó sokkal kevésbé versenyezhet. De légy óvatos, csak a hazai hatalomról beszélünk. Elkerülhetetlenül sokkal drágább lesz a nyilvános akkumulátortöltőknél is. Még akkor is, ha a házak vadonatúj költsége január óta két koronával sokkal drágább volt, mint amennyit az utazásom során egy ultragyors töltőállomáson fizettem a kWh-ért. Ennek eredményeként, ha az áramszolgáltató továbbra is növeli a költségeket, akkor januártól 20 CZK-t kell fizetnie 10 CZK helyett a 100 kW-os csatlakozásért vagy egy sokkal erősebb pontért. Ez után jön ki az autópályán gáz kilométer 5,6 CZK, és ezért hasonló a jármű, amely azt mondja tekintetében 13,37 liter benzin 100 km.

Szóval foglaljuk össze. Az elektromos autók jelentősen drágábbak, mint a belső égésű motorral felszerelt autók és teherautók. Sokkal rövidebb hatótávolságot érnek el, és még mindig sokkal hosszabb ideig várnak az újratöltésre, mint a szokásos tankolással. A hatalom mértékének növekedése után az előnyük a megfizethetőbb eljárásban jelenleg eltűnt. Mi a tényező most? Akkor is vásárolhat plug-in autót, ha kiválóan érzi magát abban, hogy valami jót tesz a földnek. Ez egy elég drága érzés. Lehet, hogy jobb, ha nem szerez be további járművet.

Kína 7,3 milliárd euróért épít elektromos autó akkumulátorgyárat Magyarországon

Kína Kortárs Amperex Modern technológiája 7,3 milliárd euróért (178 milliárd dollár) építi meg Európa legnagyobb akkumulátorgyárát Magyarországon. A Contemporary Amperex Modern Technology (CATL) a világ legnagyobb akkumulátorgyártója az elektromos autók számára. A 100 gigawattóra üzem építése Debrecenben várhatóan még ebben az évben megkezdődik, miután a cég megkapja az engedélyt. Legfeljebb hatvannégy hónapig tarthat. A projekt 221 hektáros területet ölel fel a Debreceni Déli Ipari Parkban. Amint elkészült, az üzem minden bizonnyal Európa legnagyobb akkumulátorcellás üzeme lesz, valamint a CATL második üzeme a környéken. Ez egy kínai vállalat eddigi legnagyobb nemzetközi befektetése. Akkumulátorokat fog előállítani a Mercedes-Benz, a BMW, a Stellantis vagy a Volkswagen számára. A pénzügyi befektetés akkor jön létre, amikor az európai autógyártók felgyorsítják az elektromos autókra való áttérést lakóhelyük piacán, aktiválva az akkumulátorok iránti kereslet növekedését.

Kína 7,3 milliárd euróért épít elektromos autó akkumulátorgyárat MagyarországonA Volkswagen, a Mercedes-Benz és a Tesla nagy stratégiákat vezetett be vagy kezdett el végrehajtani az akkumulátorgyártás növelése érdekében Európában, hogy biztosítsák a létfontosságú cellákhoz és erőforrásokhoz való hozzáférést, valamint fenntartsák villamosítási stratégiájukat. A pénzügyi befektetés Magyarország számára is létfontosságú, amely az elektromos autók, valamint az akkumulátorok gyártásának alapvető központjává válik Európában. „A világgazdaság és az európai gazdaság is hatalmas nehézségekkel néz szembe az utóbbi időben. Nekünk Magyarországon egyértelmű célunk, hogy a kontinentális gazdasági válság alól regionális kivételekké váljunk” – mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és külügyminiszter. „A legjobb eszköz ennek a célnak az eléréséhez az, hogy kiemelkedő beruházásokat hozzunk létre az autóipar egyik legfejlettebb piacán, különösen az elektromos mobilitásban. Büszkék vagyunk arra, hogy a CATL Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása mellett döntött. Nemrég váltunk a világ egyik vezető akkumulátorgyártó központjává, és ezzel a jelentős pénzügyi befektetéssel tovább erősítjük pozíciónkat.”