Az egészségügyi ellátás leáll, valamint nővérhiány van. Rekordszámú betegről számolt be Magyarország

Az egészségügyi ellátás leáll, valamint nővérhiány van. Rekordszámú betegről számolt be MagyarországMagyarország jelenleg gyorsabban oltja be magát, mint Csehország, és az Európai gyógyszercég (EMA) által el nem fogadott orosz és kínai oltásokat is védett. Legalább 1,7 millió 10 millió ember kapott legalább egy adagot. Ez azonban nem utal arra, hogy ennek egyenes arányában csökken a covid-19 fertőzöttek és áldozatok sokfélesége. Versa. Magyarország a legrosszabb helyzetben van, mert a világjárvány kezdete, valamint a 100 000 lakosra jutó célok számát tekintve az első helyen áll Európában a Cseh Köztársaság előtt.

Múlt csütörtökön rekord 275 személy halt meg a covid-19-ben 1 nap alatt. Összehasonlításképpen: hasonlóan sűrűn lakott Csehországban volt a legszörnyűbb nap Tavaly 3. novemberben 262 embert szüntettek meg. Magyarország ugyanakkor szeptember elején rendkívül szigorú intézkedéseket hozott. Mivel az Európai Unió kezdeti állapota a járvány 2.hullámának elején lezárta határait, csak rendkívüli engedéllyel rendelkező lakosai vagy külföldiek mehettek be a nemzetbe. Az éttermek csak önmagukkal kínálhatnak recepteket, az üzletek korlátozzák a fogyasztók sokféleségét, este nyolc órától reggel 5 óráig határidő érvényes. Mindazonáltal, minden korlátozás és intézkedés ellenére, a forgatókönyv egyre rosszabb. A Val Xhamsz Online internetes oldal szerint a világjárvány erős harmadik hullámának egyik oka Magyarországon a számos más európai országhoz képest viszonylag kis számú próbaüzem. „A közelmúltban még a tesztek száma is tíz százalékkal csökkent, szemben az előzőekkel” – írja a webszerver.

A világjárvány első hulláma

Míg Orbán Viktor szövetségi kormánya tavasszal kezelte a világjárvány első hullámát, az olyan korlátozásokat, mint az összejövetelek tilalma, valamint a nyilvános zárt helyiségekben történő mozgáskorlátozások, csak novemberben oldották fel. „Az ilyen lépések népszerűtlensége miatt ismét vonakodott azokban a pillanatokban, amikor a brit mutáció megjelent, valamint egyértelmű volt, hogy sokkal gyorsabban terjed” – írja a szerver. Magyarország Egészségügyi szektora valójában már régóta szenvedett a profi csapat hiányától, ami a világjárvány idején teljesen nyilvánvaló volt-jelentette a Reuters. „Az egészségügyi intézmények azon osztályai, amelyek koronavírusos betegeket kapnak, feszültek. Szűkösek a regisztrált ápolók, és az ott dolgozók is kimerültek”-mondta a Reuters hírügynökségnek L. számú főorvos, az ország északnyugati részén fekvő Sopron-Győr régióban működő Magyar orvosi kamara vezetője. „A kritikus gondozási egység felé vezető ügyfelek tömege manapság hatalmas. Ez nem lehetséges, hogy elegendő vigyázni mindenki, valamint Van is egy oxigénhiány. Az egészségügy fokozatosan szétesik” – idézi Azonnali a budapesti székhelyű orvost, L. A.-T. Orbán Viktor államfő csütörtökön azt mondta, hogy nehéz megjósolni, hogy a pandémia jelenlegi 3.hullámának magassága, amelyet leginkább egy extra ellenséges koronavírus-rendellenesség terjedése vezet, biztosan elmúlik. „A következő 1 vagy 2 hét minden bizonnyal nehéz lesz” – mondta. Kitartásra szólította fel a magyarokat, mert a következő hónapokban minden bizonnyal életbe lép a beoltás, és a nyári szezon is sokkal jobban nézhet ki. A főiskolák április 7-én nyíltak meg, de Marusza Zoltán pap szerdán arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy ez az erősödő körülmény miatt nem valószínű, hogy megvalósítható. Jelenleg 19-re számít. April.

A magyar egészségügyi központok korlátozzák a szülők látogatási jogát

A magyar egészségügyi központok korlátozzák a szülők látogatási jogátAzoknak az anyukáknak és apukáknak, akik egy magyar kórházban szeretnének éjszakázni a gyerekeikkel, szükségük lehet egy kis szerencsére, annak ellenére, amit a törvény előír. A Magyar szabadságjogok Szövetsége ezen a forgatókönyvön próbál változtatni. A TASZ Betegjogi programjának tapasztalatai alapján úgy tűnik, hogy Magyarországon az öröm gyakran attól függ, hogy milyen helyzeteket hozol életre a gyerekednek, vagy hogy a beteg gyermeked mellett töltheted-e az éjszakát. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Az idén áprilisban indított TASZ „van egy babám velem” kampány célja annak biztosítása, hogy az ország összes egészségügyi intézménye lehetővé tegye a szülők számára, hogy beteg gyermekükkel maradjanak, szintén számos este egymás után. A TASZ azzal, hogy egyes intézményekben jó technikát dolgoz ki, más egészségügyi intézményeket is közös fellépésre kíván ösztönözni, valamint alapvető alternatívákat kíván biztosítani a szülők számára, hogy gyermekeikkel minden osztályon együtt élhessenek.

Egészségügyi intézmények vizsgálata

Annak érdekében, hogy jobban felismerjék az egészségügyi központ technikáit, a TASZ felmérést végzett a magyar egészségügyi hatóságok körében, amelyben 64 kérj információt az anyák vagy a fiatalok osztályaihoz tartozó egészségügyi intézményekhez. Az összegyűjtött adatok alapján nyilvános adatforrást fejlesztettek ki, amelyet az anyukák és apukák nélkülözhetetlen információforrásként használhatnak fel, és a szakértők is felhasználhatják szakmai ajánlások alapjául. Alapján az összesített információk, két intézmény nyert az optimális 10 tényezők: az egészség center központ, valamint a baleset Központ a Péterfy Sándor Utcai (Budapest), valamint a kórházba keszthelyen.

Ossza meg történetét

Egyértelmű, hogy a TASZ mint őrző-védő társaság célja mindig a Szabályozás megváltoztatása. Ebből a célból a szervezet ténylegesen elkészítette a vizsgálat eredményeinek összefoglalását, orvosok és szülők segítségével, szakképzett ajánlásokat kell benyújtani a közegészségügyi hatóságoknak. A Magyar szabadságjogok Egyesülete arra törekedett, hogy 2016 végéig minden gyermekgondozó egészségügyi központ tiszteletben tartsa az egészségügyi törvényben rögzített polgári szabadságjogokat. Időközben a TASZ minden személyt, még a leendő szülőket is figyelmeztetni kíván a honlapján és a „10 dolog, amit fel kell ismerned, ha a gyereked kórházba kerül” című kiadványban, valamint szívesen fogad mindenkit, hogy ossza meg történeteit, megjegyzéseit, tapasztalatait.

Új javaslatok a fiatalok egészségügyi ellátásának javítására Magyarországon

Új javaslatok a fiatalok egészségügyi ellátásának javítására MagyarországonA „Van egy gyermekem velem” projekt részeként a TASZ külön tanulmányt készített a magyar egészségügyi központokról, 64 nyilvános tájékoztatást kért a szülészeti vagy gyermekgyógyászati osztályokkal rendelkező kórházaknak. A magyar egészségügyi intézményekkel kapcsolatos tanulmány eredményei alapján a szabadságjogok Országos Szövetsége egészségügyi szakemberek és szülők közreműködésével szakértői ajánlásokat készített, és a terméket a kormány egészségügyi és wellness hatóságainak is benyújtotta. A magyar egészségügyi intézmények felméréséből nyert információkat közvetlenül nyilvános adatforrássá alakították át. A TASZ honlapján, megnézheti a nagy egészségügyi központ tesztjének összefoglalóját, ahogy az erőfeszítést hívták. Ugyanakkor a vállalat javaslatai az egészségügyi központban született vagy kezelt fiatalok érdeklődési arányát kínálják. A felajánlott adatok alapján megerősíthető, hogy 2 típusú kormányzati és gazdasági kérdés akadályozza a gyermekek törvényes jogainak előmozdítását ebben a nemzetben. A watchdog szervezet dolgozik, hogy kezelni ezeket a problémákat.

Egységes látogatási protokoll

Kezdetben a TASZ felveszi a kapcsolatot az egészségügyért felelős államtitkársággal, hogy protokollt alakítson ki az egyesített és nyitott látogatási program végrehajtására. Egy ilyen módszer előkészítése előtt az egészségügyi intézmények politikájának növekedéséért felelős ügyvezető vezetőket felkérik, hogy versenyezzenek olyan orvosi létesítményekkel, amelyek korlátlan látogatásokat biztosítanak. A TASZ segíthet az ilyen technikák megismerésében. A módszernek meg kell határoznia a minimális követelményeket, amelyek bizonyos megszakítás nélküli órákat tesznek lehetővé, valamint az ügyfelek és a látogatók jogát az egészséget és a jólétet a jegyzőkönyvben kell rögzíteni. A politikák meghatározásakor elengedhetetlen, hogy a gyakorlathoz és a (visszafordítható) szabályozáshoz képest az anya választási lehetőségének prioritása és az újszülött gyermek érdeklődési aránya legyen.

Anyák és apák létezése

A kiskorúak gondozására vonatkozó kikötéssel kapcsolatban a TASZ azt javasolja, hogy az egészségügyi intézmények ne védjék meg mindkét szülő létét a terápia alatt, valamint a kórházi kezelést, ha ezt kívánják. A meglévő technika megváltoztatásához, hozzáadott biztosítékok révén, a szervezet felhívja az államtitkárságot, hogy kezdeményezze a rendeletek módosítását annak biztosítása érdekében, hogy a megfelelő intézkedések biztosítsák, hogy mind az anyukák, mind az apukák vagy más közeli családtagok a gyermekkel maradhassanak. Ami a szülői létezést illeti, fontos, hogy a gyerek ágyán vagy székletén ülve kizárják a szállást, ezért nem lehet felszámolni. Ennek felszámítása az anyák és apukák azon jogának korlátozását jelenti, hogy kapcsolatot tartsanak gyermekükkel. Ugyanez igaz akkor is, ha egészségügyi okokból egyedi ruhákat kell felvenni, ezért ez nem jelenthet pénzügyi problémát a szülők számára. Rendszerszintű szinten a finanszírozás az állam kötelezettsége, valamint a megfelelő választás várakozásakor az orvosi létesítményekben működő struktúrák támogatására van szükség. A gyermekükkel elszállásolt anyukák és apukák nem maradhatnak a passzív szereplőkkel folytatott terápia folyamatában-a TASZ úgy véli, hogy az egészségügyi dolgozóknak a szülőkkel együtt kell dönteniük a forgatókönyvek vizsgálatához legmegfelelőbb szolgáltatásról.

Szólj hozzá!